Rreth Nesh

Shoqata Uskana është organizatë joqeveritare dhe jofitimprurëse e cila udhëhiqet nga vullnetarë Shqiptarë që jetojnë në Amerikë të cilët kanë për qëllim që, përmes aktiviteteve të ndryshme humanitare dhe edukative, të ndërtojnë një komunitet të bashkuar, me zemër, mendje dhe frymë Shqiptare.

Bashkohu me ne për të mbështetur kauza me vlerë për të gjithë shqiptarët. Ndihmo popullin tënd!

Shoqata Uskana është organizatë jofitimprurëse, e regjistruar në regjistrin përkatës në Amerikë (501-c), dhe donacionet te Shoqata Uskana mund të përdoren për të zvogëluar obligimet tatimore në ShBA

Storie Suksesi

Të ndihmojmë diasporën Shqiptare nga Kërçova dhe viset tjera Shqiptare që të mbajmë  gjallë vlerat dhe zakonet kombëtare, për të mos u shkëputur nga rrënjët tona.

Uskana_Rreth-Nesh_Hero-image

Kampanja “Nënat e Uskanës”

Kampanja “Nënat e Uskanës” filloi me vullnetin e mirë të disa nënave që vizituan Kërçovën gjatë fund-vjeshtës së vitit 2017. Këtu lindi ideja e një organizimi permanent që do të ketë për qëllim ndihmën e familjeve në nevojë, kryesisht me pako ushqimore apo mjete të ndryshme higjienike, të nevojshme për jetën e përditshme. Projekti nisi nga nënat kërçovare, përkrahet nga diaspora kërçovare, realizohet me ndihmën e afaristëve kërçovarë, e gjithë kjo në dobi të familjeve në nevojë.

Uskana_Ballina_Storie suksesi 2

Mbi $59,000 në Bursa për të rinjtë shqiptarë

Bursa Uskana filloi me 2 studentë, dhe numri i fituesve të Bursës është në rritje të vazhdueshme. Deri në vjeshtën e vitit 2023, Shoqata Uskana ka ndarë më shumë se $59,000 në Bursa, dhe aspiratat janë që ky numër të rritet edhe më tutje. Mbesim të përkushtuar ndaj rinisë së kombit tonë dhe vazhdojmë të besojmë se arsimi është e vetmja rrugë drejt dritës.

Dy studentë që i kemi mbështetur gjatë ciklit të tërë akademik kanë diplomuar, dhe të tjerët vazhdojnë të jenë studentë shembullorë, me ç’rast edhe përkrahja për ta vazhdon pa ndërprerje.

Uskana_Ballina_Storie suksesi 3

Krijojmë histori që nga viti 2013 përmes përkrahjes së zgjedhjeve lokale në Kërçovë

Në vitin 2013 Kërçova kishte mundësi historike për të zgjedhur si kryetar komune një Shqiptar. Shoqata Uskana mobilizoi diasporën me të drejtë vote dhe fatmirësisht rezultati doli pozitiv.

Që nga viti 2013 kryetar i Komunës është një Shqiptar dhe çdo 4 vjet diaspora mobilizohet maksimalisht që ky sukses të përsëritet.

Regjistrohu sot si vullnetar dhe ndihmo në organizimin e veprimtarive dhe aktiviteteve të komunitetit tonë. Bëhu vullnetarë i Shoqatës!

Për ndërtimin e uebfaqes tonë të re kemi bashkëpunuar me ekspertët nga kompania kosovare AnchorzUp.